Skip to main content

Tio år sedan Mikael Ljungberg gick bort

By november 11, 2014februari 16th, 2016Mikael Ljungberg, Stipendium

Pressrelease 2014-11-11

Mikael Ljungbergs minnesfond uppmärksammar tioårsminnet av Mikaels bortgång med att samlas på O’Learys Göteborg Avenyn. För att hedra dagen delar vi ut minnesstipendium till tio olika ändamål.

På måndagen 17 november är det på dagen tio år sedan Mikael lämnade oss. För att uppmärksamma det samlas vi för att tillsammans minnas honom. Vi hedrar tioårsminnet med att dela ut tio stipendier på 10 000 kronor till ändamål som ligger oss varmt om hjärtat.

– Mikael gick bort för tio år sedan men vi fortsätter arbeta i hans anda inom Minnesfonden. Ihärdigheten och hängivelsen i hur dessa utvalda organisationer arbetar för barns och ungdomars bästa, och för att göra världen bättre, är helt i linje med det som Mikael stod för och själv arbetade för, säger Jonas Ljungberg, bror till Mikael Ljungberg och styrelseledamot i Mikael Ljungbergs minnesfond

Organisationerna som på plats på O’Learys Göteborg Avenyn mottar minnesstipendier är:

– Barndiabetesfonden

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

– Gatans lag

– Grunden Bois

– Mölndals AIK Friidrott, ungdomssektion.

– Mölndals Brottarklubb, ungdomssektionen

– IK Sävehof, ungdomssektionen

– Ung Cancer 

– ÖIS Brottning, ungdomssektionen

– Zimzam, simundervisning för barn

Det är våra sponsorer som möjliggör detta och vi vill kunna ge dem möjligheten få träffa mottagarna. Vi på Minnesfonden känner det är viktigt att de får se och höra hur medlen används och hur de hjälper.

Vi har exempelvis aldrig haft några styrelsearvoden. Det viktiga är att så mycket som möjligt av medlen går dit där de behövs, säger Jonas Ljungberg

Vi kommer under kvällen även uppmärksamma att Mikael Ljungberg har blivit invald i FILA Hall of Fame.

Leave a Reply