Skip to main content

Ny styrelse utsedd i Mikael Ljungbergs Minnesfond 2015

By mars 22, 2015februari 16th, 2016Styrelse

Pressinformation 2015-03-22

Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond startade kort efter Mikael Ljungbergs bortgång i slutet av år 2004. Vid årsmötet 17 mars valdes en ny styrelse och Sabine Söndergaard fortsätter som ordförande. Övriga nya namn i styrelsen är ledamot Gunnar Jaunupe och Linda Karlsson, sittande ledamöter är Jan Ljungberg, Jonas Ljungberg, Mikael Gevert och Annica Ljungberg.

Mikael Ljungbergs familj ser ljust på Minnesfondens framtid med de nya ledamöterna invalda. Mikaels bror Jonas och pappa Jan sitter båda med i styrelsen och ser inspirerat på det fortsatta arbetet med att hedra minnet av brodern och sonen.

– Vi är väldigt nöjda med att alla dessa fantastiskt duktiga människor tackat ja till våra förfrågningar då vi alla verkar för samma sak och siktar mot samma mål. Vi är också en av få styrelser som arbetar helt idéellt utan arvodering, säger Jonas Ljungberg. 

Den 5-7 juni arrangerar Minnesfonden Minnesgolfen på Hooks Herrgård då kända offentliga personer spelar golf tillsammans med sponsorer. Pengarna går till Minnesfonden och stipendiatet.

Kontakter
Sabine Söndergaard, tel. 0705-47 45 02
Jonas Ljungberg, tel. 0708-44 44 43

Mer information:
www.mikaelljungberg.se
Facebook-gruppen för Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond med över 5.000 medlemmar.

Mikael Ljungberg hade en framgångsrik karriär som brottare och var dessutom en ärlig och rakryggad medmänniska som uppskattades av såväl sina kollegor som en idrottsintresserad allmänhet. Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond startade kort efter Mikaels bortgång i slutet av 2004 med syfte att varje år dela ut ett stipendium till någon inom idrottsvärlden, ett stipendium som ska användas till utbildning och utveckling i Mikael Ljungbergs anda. Fondens verksamhet möjliggörs genom en ideell stiftelse och drivs av gåvor, en årlig golfturnering, olika insamlingskampanjer samt försäljning av boken ”Mjuka drömmar-hårda mål” av Ulf Jörnvik och Mikael Ljungberg.

Bland tidigare stipendiater till minnet av Mikael Ljungbergs återfinns bl.a. hockeytränaren Stephan Lund, löparen Mustafa Mohamed, simhopperskan Anna Lindberg, roddaren Lassi Karonen, Helena, Jonsson, Anja Pärson, Marcus Hellner, André Myhrer och Sarah Sjöström.

Leave a Reply