Skip to main content

Ny styrelse utsedd

By februari 15, 2010februari 16th, 2016Styrelse

Pressinformation 2010-02-15

Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond startade kort efter Mikael Ljungbergs bortgång i slutet av år 2004. Förutom Mikael Ljungbergs familj är flera vänner och profiler drivande och sitter i styrelsen. Vid årsmötet 11 februari valdes en ny styrelse och Mats Rydhede utsågs till ordförande. Övriga nya namn i styrelsen är sekreterare Sabine Söndergaard, kassör Hans Schröder, ledamot Annica Ljungberg, sittande ledamöter är Jan Ljungberg, Jonas Ljungberg och Christer Gulldén.

Några av namnen i den nya styrelsen som valdes under årsmötet är kända i Göteborgs idrottskretsar. Mats Rydhede, som tidigare suttit som ordförande i Örgryte Idrottssällskap, blev glad över att ha blivit tillfrågad.

– Det är en ära att få föra Mikael Ljungbergs minne vidare som ordförande i hans minnesfond. Jag lärde själv känna honom personligen och det var en otroligt jordnära och insiktsfull människa. Den nya styrelsens konstellation känns väldigt bra och jag är givetvis jätteglad över att ha blivit tillfrågad och att få den här chansen, säger Mats Rydhede.

Andra namn i styrelsen är Sabine Söndergaard som tar platsen som sekreterare. Sabine kommer i det närmaste från ett uppdrag som klubbordförande i BK Häcken.

– Jag är oerhört inspirerad över att få verka i Mikael Ljungbergs Minnesfond och hjälpa till att finna stipendiater som för hans anda vidare. Vi behöver verkligen fler människor som Mikael, inte bara i den idrottsliga världen utan i samhället i stort, säger Sabine.

Mikael Ljungbergs familj ser ljust på Minnesfondens framtid med de nya ledamöterna invalda. Mikaels bror Jonas och pappa Jan sitter båda med i styrelsen och ser inspirerat på det fortsatta arbetet med att hedra minnet av brodern och sonen.

– Vi är väldigt nöjda med att alla dessa fantastiskt duktiga människor tackat ja till våra förfrågningar då vi alla verkar för samma sak och siktar mot samma mål, säger Jonas Ljungberg.

Den 5 juni arrangerar Minnesfonden Minnesgolfen på Knistad Herrgård då kända offentliga personer spelar golf tillsammans med sponsorer. Pengarna går till Minnesfonden och stipendiatet.

Kontakter

Mats Rydhede, tel. 0705-47 45 02
Jonas Ljungberg, tel. 0708-44 44 43

Mer information:

www.mikaelljungberg.se
Facebook-gruppen för Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond med 2592 medlemmar.

Ladda ner pressmeddelandet som PDF.

Mikael Ljungberg hade en framgångsrik karriär som brottare och var dessutom en ärlig och rakryggad medmänniska som uppskattades av såväl sina kollegor som en idrottsintresserad allmänhet. Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond startade kort efter Mikaels bortgång i slutet av 2004 med syfte att varje år dela ut ett stipendium till någon inom idrottsvärlden, ett stipendium som ska användas till utbildning och utveckling i Mikael Ljungbergs anda. Fondens verksamhet möjliggörs genom en ideell stiftelse och drivs av gåvor, en årlig golfturnering, olika insamlingskampanjer samt försäljning av boken ”Mjuka drömmar – hårda mål” av Ulf Jörnvik och Mikael Ljungberg.

Bland tidigare stipendiater till minnet av Mikael Ljungbergs återfinns bl.a. hockeytränaren Stephan Lund, löparen Mustafa Mohamed, simhopperskan Anna Lindberg och roddaren Lassi Karonen.

Leave a Reply