Skip to main content

Tove Alexandersson tar emot pris på Minnesgolfen, 1 juni på Hooks Herrgård

By maj 18, 2018Uncategorized

Stipendiet till minne av Mikael Ljungberg går i år till världens bästa kvinnliga orienterare: Tove Alexandersson. På fredagen den 1 juni tar hon sig tid från SM-tävlingarna i Jönköping för att ta emot sitt pris under vår årliga golfturnering på Hooks Herrgård. Kom gärna och träffa vår härliga stipendiat, Tove finns på plats klockan 18.00.

En jordnära superstjärna
Tove Alexandersson är rankad som nummer ett i världen både i orientering och skidorientering och har vunnit den totala världscupen i båda sporterna flera år i rad. Hon tilldelas Mikael Ljungbergs stipendium år 2017 både för sin enorma talang, och för sin ödmjuka och jordnära attityd till livet som idrottsstjärna.

– Det känns jättestort! Det är väldigt kul att få ta emot det här priset, eftersom det finns en så fin tanke bakom det. Och visst är det extra kul att få pris som orienterare, det betyder mycket för sporten, säger en glad Tove Alexandersson.

På Mikael Ljungbergs minnesgolf
Förutom en storslagen prisutdelning, där Tove belönas med den karaktäristiska glasstatyetten formgiven av Peter Apelgren och en check på 100 000 kronor, är det golf som gäller hela helgen 1–2 juni. Då tar idrottsstjärnor, kändisar och sponsorer plats på 18-hålsbanan för att stödja Mikael Ljungbergs minnesfond. Kom och heja på dina favoriter, inträdet är gratis för alla i publiken. Även i år hålls minnesgolfen på vackra Hooks Herrgård ett par mil utanför Jönköping.

Kändistätt startfält
I år har vi nöjet att presentera ett rekordstort antal golfsugna deltagare. Till det späckade startfältet välkomnar vi också massor av välkända profiler. Till exempel Stefan Sauk, Magnus Wislander, Kjell Enhager, Louise Karlsson, Torgny Mogren, Torbjörn Kornbakk, Helene Alfredsson, Ponts Kåmark, Paul Tilly, Håkan Thörnström och Hans Mosesson – med flera.

Läs mer om årets startfält här.

För mer information
Annica Ljungberg, 0708-13 81 86

Leave a Reply